Architectuur: 7 voordelen van houtgebaseerde ontwerpen

Het gebruik van hout in uw architecturale projecten levert meerdere voordelen op in de bouw en op lange termijn. Bovendien is het een element waarmee u uw fantasie de vrije loop kunt laten in de details van uw interieur- en exterieurontwerpen.

Om het nog erger te maken, door dit materiaal te gebruiken dat door de eeuwen heen is gebruikt voor zijn prestaties, genereert u een gunstige milieu-impact op de planeet.

Hieronder stellen we een lijst op van de 9 voordelen die volgens ons het meest relevant zijn bij het kiezen van dit materiaal en het implementeren ervan in uw architecturale projecten.

1. Snelheid in de bouw
Klanten houden van snelle en effectieve resultaten. Het gebruik van dit materiaal bespaart tijd bij de bouw en vermindert onvermijdelijk uw arbeidskosten. Volgens de Freshome-site kan een blokhut van 100 vierkante meter in zeven dagen worden gebouwd en zijn plannen voor houtconstructies gemakkelijker te volgen dan die voor andere materialen.

2. Voor het milieu
Huizen van hout zijn duurzaam, recyclebaar en ecologisch. Het is het enige koolstofneutrale materiaal en ze kunnen kooldioxide uit de atmosfeer opslaan, wat een positieve impact heeft op de klimaatverandering.

3. Uithoudingsvermogen
Hout is een zeer bestendig materiaal, dus het wordt nog steeds gebruikt in de bouw. Dit element zorgt voor duurzaamheid, gewicht en veiligheid. Wat de fundering betreft, is de weerstand ideaal voor seismische zones en zwakke grond.

4. Economische besparingen
Dit item is een van de belangrijkste. Zoals we al vermeldden, maakt het snelle constructies mogelijk, wat bouwbesparingen oplevert. Houtconstructies behouden het klimaat van gematigde ruimtes, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over uitgaven aan airconditioning-systemen.

5. Geluidsisolatie
Hoewel het niet de beste geluidsisolator is, hebben we met hout een eersteklas akoestische uitsmijter, aangezien dit materiaal geluidsgolven absorbeert. Niet voor niets wordt het materiaal gebruikt in grote concertzalen.

Gerelateerde opmerkingen:
Infographic: wat u moet weten over biofiel ontwerp
7 architecten die de wereld verrasten
7 Voordelen van groene daken en daken

6. Duizenden bossen om uit te kiezen
Hout heeft meer dan 5.000 soorten die u kunt toepassen op uw architectonische ontwerpen. Er is ideaal hout voor akoestische isolatie, structurele kozijnen, afwerkingen, funderingen.

7. Esthetische afwerking
Enkele van ‘s werelds meest indrukwekkende architectonische ontwerpen zijn gericht op hout. Houten balken en honingraten kunnen worden blootgesteld en creëren een warme omgeving, zonder dat er meer details aan het interieur hoeven te worden toegevoegd.

Door: Claudia Ramírez Fuentes

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *