5 ideale materialen voor badkamervloeren

3D illustration of modern bathroom with rounded bathtub. Ceramic sink and round mirror with textured sand dune tiles. Rough white floor tiles. Bath next to windows with trees in background.

Een van de meest delicate delen van het huis in termen van materialen en onderhoud is de badkamer. Dit vanwege de hoeveelheid water die wordt behandeld en de vochtigheid die zich ophoopt. Daarom presenteren we 5 opties van ideale materialen voor badkamervloeren die u kunt gebruiken bij uw volgende bouw- of verbouwingsprojecten.

1. marmer
Dit type materiaal geeft de badkamervloeren een vleugje elegantie en ze zijn zeer decoratief. Maar wat belangrijk is, is de kwaliteit van de weerstand en de aanpassing aan de moderne inrichting van dit belangrijke deel van de gebouwen. Het heeft een breed scala aan kleuren, maar het meest opvallende is het klassieke wit dat de badkamer een gevoel van ongeëvenaarde netheid geeft.

2. Blackboard
De leisteen is een fijnkorrelig kaf dat gemakkelijk te plaatsen is. Het is een zeer slijtvast materiaal, vereist minimaal onderhoud, maar het belangrijkste voordeel voor plaatsing in badkamers is dat het een zeer vloeistofbestendig waterdicht oppervlak aankan.

De leisteen is niet alleen elegant, maar heeft ook een grote verscheidenheid aan afwerkingen, ontwerpen en je vindt hem in zwart, groen, veelkleurig en rood.

3. Microcement
Dit materiaal is een trend voor dit type ruimte omdat het een kwaliteit heeft waardoor het antislip is. Door dit materiaal op de badkamervloer te plaatsen, weet u zeker dat het zeer bestendig en waterdicht is en dat het onderhoud zeer eenvoudig is. Visueel is het erg aantrekkelijk vanwege het doorlopende oppervlak dat de ruimte zeer esthetisch maakt.

4. Hars
Omdat het een zeer bestendig, duurzaam, hygiënisch en gemakkelijk te reinigen materiaal is, is het het ideale materiaal om op de badkamervloer te plaatsen.

5. Vinyl materialen voor badkamervloeren
Vinylvloeren zijn ideaal voor een snelle renovatie. Het heeft ontwerpen die materialen zoals hout kunnen imiteren. Door de gemakkelijke toepassing, de weerstand tegen water en vochtigheid is dit materiaal geschikt om in deze ruimte te plaatsen.

Door: Claudia Ramírez Fuentes

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *