Onderhoud aan de wenkbrauw thuis? Je kunt het; Jimena Garcia kan helpen

Als je minimaal onderhoud moet plegen, raadt Garcia plantaardige kleurstofkleuring aan om de natuurlijke wenkbrauwvorm te benadrukken en eventuele haartjes te onthullen, voordat je voorzichtig een nauwkeurig wenkbrauwscheermes rond de wenkbrauwvorm sleept, die het haar bij de wortel niet verwijdert – ‘ dus je beschadigt de follikel niet voordat je me weer kunt zien. ‘ Een pincet om alleen de individuele haren te verwijderen die buiten de wenkbrauwvorm groeien, is ook de investering waard, zegt ze. En als je op zoek bent naar inspiratie tijdens wat een ongemakkelijke uitgroeifase kan blijken te zijn, is er altijd een goed ouderwets moodboard. “Ze helpen je eraan te blijven”, adviseert Garcia, die op dit moment “volledig geobsedeerd” is door de bogen van Billie Eilish en Joaquin Phoenix. Hier breekt de bicoastale schoonheidsgoeroe – die net is begonnen met het maken van virtuele afspraken voor extra begeleiding – haar handige tips om wenkbrauwen op afstand te houden terwijl ze de grote binnenshuis trotseert.

“Kleur altijd voordat je vorm geeft, zodat je alle kleine wenkbrauwhaartjes krijgt om zichzelf te onthullen”, adviseert Garcia, die Refectocil plantaardige kleurstof aanbeveelt. Haar deskundige vaardigheden voor het mengen van kleurstoffen kunnen helaas thuis niet worden gedupliceerd, maar in plaats van een op maat gemaakte professionele mix, stelt ze voor om een tint lichter te gaan dan je natuurlijke haarkleur.

Door: Celia Ellenberg

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *